SUGDEN

Sugden is een Brits bedrijf dat zich al sinds 1967 specialiseert in de productie van hoogwaardige audioapparatuur. Het merk staat bekend om zijn warme en heldere geluidskwaliteit, die wordt gecreëerd door het gebruik van hoogwaardige componenten en traditionele productiemethoden.

Warme en heldere geluidskwaliteit

Met Sugden ben je verzekerd van hoogwaardige audioapparatuur van topkwaliteit. Het bedrijf staat bekend om zijn warme en heldere geluidskwaliteit, die wordt gecreëerd door het gebruik van hoogwaardige componenten en traditionele productiemethoden. Investeer in de emotie en het karakter van de muziek met Sugden en ervaar de ultieme geluidservaring.

100% Garantie

De producten van Sugden zijn ontworpen om de emoties en het karakter van muziek tot leven te brengen. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten, waaronder geïntegreerde versterkers, voorversterkers,  eindversterkers, phono voorverstrekers en dac’s. Alle producten zijn handgemaakt in Groot-Brittannië.

Stap in de wereld van Sugden Audio: hoogwaardige audioapparatuur met ultieme muzikale prestaties

Sugden Audio neemt je mee in de wereld van hoogwaardige audioapparatuur die volledig is gewijd aan het reproduceren en weergeven van opgenomen muziek. Het bedrijf beschikt over meer dan 40 jaar ervaring in de audio techniek en streeft naar ultieme bevrediging in muzikale prestatie. Alle producten worden ontworpen en geproduceerd in West Yorkshire door trouw, toegewijd en bekwaam personeel dat trots is op de presentatie van haar vaardigheden en de prestaties van hun producten.

Sugden Audio streeft ernaar om muziek zo getrouw mogelijk aan de originele uitvoering weer te geven, ongeacht het genre. Alle nuances, harmonischen en emoties worden compleet weergegeven, waardoor de luisteraar kan genieten en deel kan uitmaken van een kunstvorm die beschavingen eeuwenlang heeft weten te bekoren. Met producten die ontworpen zijn om de muziek zo getrouw mogelijk weer te geven, biedt Sugden Audio een ongeëvenaarde geluidservaring aan audiofielen over de hele wereld.

Sugden Audio is een speciaal bedrijf dat een lange termijn relatie ontwikkelt door de muzikale prestaties en de lange levensduur van zijn producten. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten, waaronder versterkers en platenspelers. Een van de meest populaire producten van Sugden Audio is de A21-serie, die bekend staat om zijn warme en heldere geluidskwaliteit. Met innovatieve technologieën en hoogwaardige materialen biedt Sugden Audio een ongeëvenaarde geluidservaring aan audiofielen over de hele wereld.

Stap in de wereld van Sugden Audio en ervaar de ultieme muzikale prestaties. Investeer in hoogwaardige audioapparatuur die volledig is gewijd aan het reproduceren en weergeven van opgenomen muziek. Met Sugden Audio ben je verzekerd van een geluidservaring die alle nuances, harmonischen en emoties van de muziek weergeeft, waardoor je kunt genieten en deel kunt uitmaken van een kunstvorm die beschavingen eeuwenlang heeft weten te bekoren.

De Sugden producten op rij

Sugden Audio A21 Series geïntegreerde versterker

De eerste commerciële Sugden versterker was de A21 in het midden van de jaren 1960. Hij wordt algemeen erkend als de eerste commerciële, solid state, pure klasse A versterker beschikbaar voor de liefhebber. Het was een heel speciale versterker met een single-ended klasse A output configuratie en met current feedback. Dit concept werd in het algemeen niet opgenomen in commerciële audio versterkers tot meer dan een decennium later. Het kunnen recreëren van een muzikaal optreden, op een vooruitstrevende manier, maakte de naam van Sugden synoniem met muzikale prestaties. Het ware potentieel van de output configuratie werd gerealiseerd in de jaren 1980 toen het werd gekoppeld aan moderne componenten, verminderde interne filtering en multi emitter solid state output apparaten.

Sugden Audio A21 SE geïntegreerde versterker

De A21SE is een verdere uitbreiding van de muzikale prestaties die beschikbaar zijn vanaf de Sugden single ended klasse A output circuits. Ontworpen om meer vermogen, een grotere compatibiliteit luidspreker en een groter klankbereik te bieden, is het geen opgewaardeerde A21 Series 2, maar een definitieve versterker in zijn eigen recht. De SE bevat een pre-amp met hoge ingangsimpedantie, hoog voltage gain, lage ruis, grote bandbreedte, lage vervorming en lage impedantie naar de klasse A power stages. Deze pre-amp, gekoppeld aan een vijftig procent verzwaarde voeding, maakt een zeer dynamisch geluid en ontwikkelt een klankbeeld met pin point beeldvorming en fijne tonale balans. Een versterker van ongedwongen spontaniteit die de meest veeleisende liefhebber zal tevreden stellen met simpelweg meer muziek … De A21SE is een lijningang geïntegreerde versterker, zonder een geïntegreerde phonotrap. Sugden zijn blij om optionele phonotrap aan te bieden.

Sugden Audio DAP-800 voorversterker

Gebruikmakend van dezelfde cd transport als de CD21, is de SE-versie verder verbeterd door een meer verfijnde analoge uitgang te hanteren en verdere ontwikkeling in de gereguleerde voedingen. Deze eindtrap zorgt voor absolute compatibiliteit, samen met de zeer speciale lijnversterker A21SE voor extreem lage ruis, hoge snelheid en lage vervorming. 

Sugden Audio FBA-800 eindversterker

De Sugden Mystro serie versterker is het instapmodel tot een wereld van gewoon meer muziek … Een geïntegreerde versterker met een phono-trap en drie lijningangen, met een nominale 50 watt per kanaal AB eindtrap, het omvat veel innovatieve audio circuits die een distillatie van Sugden’s huidige programma voor de ontwikkeling vormen. Dit is een wonderlijk muzikale versterker met een zeer speciale pre-amp stage. Het luisteren op laag niveau biedt uitzonderlijke prestaties en kan worden vergeleken met versterkers van veel hogere budgetten. De versterker is snel en dynamisch met een enorm tone burst potentieel en brede speaker tolerantie. De prestaties zullen verbazen en luisteraars boeien met zijn muzikale integriteit.

Sugden Audio Masterclass IA-4 geïntegreerde versterker

Maak kennis met de grootste en meest krachtige geïntegreerde versterker uit de Sugden familie die gebruik maakt van de oorspronkelijke Sugden klasse A output configuratie. De krachtige Pure klasse A solid state eindtrap is uitgerust met een custom-built transformator en een lage impedantie voeding. Zo kan de versterker een holografische klankbeeld projecteren met simpelweg meer muziek … Een buitengewone, organische weergave met akoestische prestaties wordt bereikt door de integratie van een state of the art voorversterker en de klassieke Sugden klasse A eindtrap. Het geïntegreerde systeem van voor- en eindversterker, gedreven door individuele voedingen voor ultieme muzikale prestaties. Alleen maar luisteren – je vindt het meer waard dan duizend woorden. Naast het hoge vermogen heeft Sugden ook een MM phono-trap van zeer hoge kwaliteit voorzien.

Sugden Audio Masterclass LA-4 voorversterker

De Sugden Masterclass LA-4 is een lijnniveau stereo voorversterker met gezag, finesse en de mogelijkheid om een klankbereik te ontwikkelen met beeldvorming, een dimensionale realisme, en de tijd/ruimte-elementen in perfecte harmonie. De primaire functie van de eenheid is Simpelweg meer muziek … De LA-4 werd ontwikkeld om de Sugden Masterclass versterkerlijn te vervolledigen. Het versterkerhart heeft dual mono, DC-gekoppelde, klasse A, current feedback gain stages. Die gain stages worden elk aangedreven door shunt voedingen die de snelste transiënten mogelijk maken en meest krachtige crescendo met echte muzikale empathie weet neer te zetten. De LA-4 uitgerust met voorzieningen voor stereo-paren van gebalanceerde ingangen, vier single-ended RCA (cinch) ingangen, een by-pass, input en output opname faciliteit, twee belangrijke pre-amp uitgangen en een gebalanceerde uitgang.

Sugden Audio Masterclass SPA-4 / FPA-4 eindversterker

De stereo eindversterker SPA-4 en zijn grote broer, de mono eindversterker MPA-4, zijn ontwikkeld om een holografisch driedimensionaal geluidsbeeld neer te zetten, waardoor de luisteraar doorheen kijken en de musici als het ware kan aanraken. Een enorme reserve is beschikbaar om een prachtig dynamisch muziekbeeld te ontwikkelen. Simpelweg meer muziek … De stereo eindversterker beschikt over faciliteiten voor asymmetrische (cinch / RCA) of gebalanceerde ingangen, waarbij de laatste balanced input circuit gebruikt. De eindversterkers zijn symmetrisch opgebouwd. In de gebalanceerde mono versterkers werden de twee powerstages van de stereo-eindversterker gebrugd aangesloten tot een mono versterker. De mono versterkers geven het dubbel vermogen per kanaal, in vergelijking met de stereo versterkers. Een gebalanceerde configuratie staat garant voor een veel lager ruisniveau, een nog grotere dynamiek en een ijzersterke muzikaal podium.

Sugden Audio Masterclass PA-4 phono versterker

Het volledige potentieel van de muzikale magie op vinyl schijven kunnen alleen worden gerealiseerd door de gepassioneerde behandeling van de lage niveau signalen, afkomstig van de schijf en de stylus. Klasse A circuits staan bekend om hun herstel van en synergie met lage signalen. Sugden staat synoniem voor klasse A schakelingen. Deze combinatie is ten volle benut in de, PA-4: een dual mono, twee fasen, klasse A Phono versterker. De twee stages zijn de moving coil voorversterker en de moving magnet, RIAA-correctie versterker. De moving coil stage is een klasse A Current Feedback-circuit en de moving magnet versterker een klasse A-voltage terugkoppeling met RIAA correctie in de negatieve feedback lus. Servoschakelingen maken een directe koppeling mogelijk van het signaal van de moving coil input tot de output stage. Sugden is van oordeel dat de stroomvoorziening een integraal onderdeel van de versterker is. Daarom werd gewerkt met een shunt design, met een speciaal ontworpen voltage regulator, om de stijgende impedantie te voorkomen met hogere frequenties. Deze versterker werd gebouwd met onderdelen van een uitzonderlijke kwaliteit, met de hand geassembleerd, vergulde printplaten.Het resultaat is een performance met absolute transparantie en natuurlijkheid. De gebruikersinterfaces worden allemaal extern geselecteerd, dat wil zeggen: input selectie 1x MM, 2x MC. Er zijn twee stereo-uitgangen voor een opname- of lijnversterker.

Sugden Audio Masterclass HA-4 hoofdtelefoon versterker

Sugden audio is blij om hun Masterclass Series aparte hoofdtelefoon versterker, de HA-4, te introduceren. Deze zeer speciale klasse A versterker is ontwikkeld om de grenzen van het ‘nabije veld luisteren’ uit te breiden tot een niveau van muzikale prestaties die echt geweldig is.

Prijslijst op aanvraag

Voor de prijsopgave van dit merk graag mailen naar;

HIFI CORNER TRADING | Willy Van de Velde
vandevelde@hificornertrading.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om actuele informatie, nieuws, inzichten en promoties te ontvangen.