BEC-AKUSTIK

For more than 25 years, BEC is a solid and reliable player in the industrial supply of all types of permanent magnets. Especially in the field of NdFeB, we have created a name for ourselves with our own development ranks of TERRAMAG series.

Ontdek het verschil

Onze jarenlange ervaring in de ontwikkeling van permanente magneten en de daaruit voortvloeiende technische en personele verbindingen hebben ons nieuwe ideeën en mogelijkheden in de luidsprekerbouw opgeleverd. De ervaring van meer dan 25 jaar Duitse engineering is vertaald in een nieuwe luidsprekerlijn die uniek is in de wereld! BEC-Akustik volgt deze roeping door haar eigen aanwezigheid op de markt.

Unieke geluidservaring

Een geluid is slechts zo goed als de slechtste component in het systeem! Om bij de keuze van geschikte versterkers de kwaliteit van de transmissie op een hoger niveau te brengen, hebben wij een reeks technisch en optisch op elkaar afgestemde systeemcomponenten ontwikkeld. De gebruiker beschikt nu over nieuwe alternatieven uit het BEC-Akustik productportfolio.

BEC-Akustik luidspreker

BEC-Akustik heeft zijn 25 jaar Duitse ingenieurservaring op gebied van magneten gebruikt voor het ontwikkelen van een nieuwe luidsprekerlijn.

In combinatie met een actieve subwoofer kan de AI-702 breedbandluidspreker de frequenties boven 160 Hz weergeven, de AI-1002 boven 150 Hz en de AI-1202 begint bij 120 Hz. Daarom adviseert BEC-Akustik het gebruik van een subwoofer met fase-correctie.

Overigens is tot 20.000 Hz de breedbandluidspreker binnen zijn totale frequentiegebied fase correct vanwege het ontbreken van wisselfilters.

De drivers hebben een honingraatmembraan dat gelijkmatig over het
gehele oppervlak wordt aangedreven door de plaatsing van magneetstaven.
Er zijn geen frequentie-overlays binnen de luidspreker omdat het een
breedbandluidspreker betreft. Dus geen akoestische interferentie van
meerdere drivers, units, enzovoort.

Hoge veldsterkten, gegenereerd door 2 efficiënte NdFeB-staven in het
magneetsysteem, nauwe maattoleranties van alle andere componenten en de
vervanging van een klassieke spreekspoel door meerlaagse gelamineerde
membranen, bieden voordelen ten opzichte van klassieke conus
luidsprekers.

Slank lijnbron luidsprekersysteem

De slanke vorm van drivers en behuizing maakt een stralingshoek van 160° mogelijk. Het geluidsbeeld wordt altijd bewaard, zelfs als u zich niet in de ‘sweet spot’ bevindt. Ondanks hun slanke afmetingen halen de luidsprekers een ver bereik in spraak- en muziekverstaanbaarheid. Dit verlaagt het volume-afval met de helft op gelijke afstand en heeft een vergelijkbaar effect van een line array zoals in de ProAudio toepassing.

Deze technische kenmerken zorgen voor een onopvallend, bijna onzichtbaar 2.1 stereo systeem en 5.1 / 7.1 surround systeem met een kristalhelder geluid.
Geïntegreerd in een surround systeem, kunt u met deze luidsprekers alle posities realiseren. Dolby Atmos 3D-geluid wordt eenvoudig weergegeven.
Indien gewenst kunt u de AI-702, de AI-1002 en de AI-1202 met elkaar combineren in de luisterruimte omdat ze feilloos samenwerken.

Het aantal units kan naar behoefte worden uitgebreid met behulp van een geschikte versterker. AI-1002 is bijvoorbeeld een speakerset bestaande uit 2 stuks AI-100. Deze set kan gebruikt worden bij een willekeurige versterker en een subwoofer waar al een crossover filter ingebouwd zit.

BEC-Akustik slank lijnbron luidsprekersysteem voorkant
BEC-Akustik slank lijnbron luidsprekersysteem achterkant

BEC-Akustik behuizing, plaatsing en ophangsysteem

Vanwege het eenvoudige ontwerp kunt u de luidsprekers bijna onzichtbaar integreren met de materialen in de omgeving. Daarom is de uitvoering niet alleen verkrijgbaar in de kleuren glanzend wit en zwart, maar ook in speciale kleuren op aanvraag. Het materiaal van de behuizing is aluminium. Toegestane bedrijfstemperatuur: 0°- 80°C.

Bij de levering is de metalen wandmontage inbegrepen inclusief traploze instelling van de stralingshoek en montagesjabloon.

Metalen hoekbeugel (standaard) en inbouw-frame verkrijgbaar op aanvraag, alsook de voetplaten.

De set wordt geleverd in retail-verpakking inclusief AI-C3 crossover filter, High-quality speakerkabel en stekkers.

Prijslijst op aanvraag

Voor de prijsopgave van dit merk graag mailen naar;

HIFI CORNER TRADING | Willy Van de Velde
vandevelde@hificornertrading.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om actuele informatie, nieuws, inzichten en promoties te ontvangen.