Steinway & Sons Model-O full-range luidspreker

Steinway & Sons Model-O Steinway Lyngdorf Model-O

Steinway & Sons Model-O

De Steinway & Sons Model-O is een full-range luidspreker die ontworpen is om de inmiddels vertrouwde prestaties van de Steinway & Sons systemen te evenaren maar dan in een compactere behuizing en op zo’n ingenieuze manier dat er geen aparte woofers nodig zijn.

De Model-O is uitstekend te gebruiken in surround systemen maar is ook prima in te zetten in een ‘eenvoudig’ stereo systeem.
Vanwege zijn relatief compacte formaat is de Model-O een uitstekend alternatief voor in- of opbouw wand gemonteerde luidsprekers.

Verbluffende prestaties door Steinway Lyngdorf techniek

De tweeter die in de Steinway & Sons Model-O is toegepast is van hetzelfde ontwerp als in alle andere Steinway & Sons producten.

Deze tweeters zijn volgens het Air Motion Transformer (AMT) principe ontworpen; kenmerkend voor deze techniek is dat de oppervlakte van het bewegende deel van deze tweeter wel 4 keer groter is dan van een traditionele dome tweeter terwijl de massa veel kleiner is.
Dit resulteert in een stressvrije, zeer gedetailleerde en onvervormde weergave van ook werkelijk álle natuurlijke boventonen die de spelende instrumenten in zich hebben.

Krachtige full-range luidspreker

Voor de middentonen van de Steinway & Sons Model-O is een speciale 6 inch aluminium conus luidspreker ontworpen met een extreem groot magneet. Deze luidspreker heeft een zeer hoog rendement en maakt het mogelijk om zelfs in een betrekkelijk kleine behuizing enorme prestaties te leveren zonder vervorming of andere ongewenste bijkomstigheden.

Deze krachtige middentonenluidspreker wordt aangevuld met een even efficiënte 8 inch woofer om de Model-O tot een full-range luidspreker te maken met een overtuigende diepe en strakke basweergave zonder dat er een subwoofer nodig is.

Steinway& Sons Model-O

De behuizing van de Steinway & Sons Model-O is opgebouwd uit aluminium en MDF in een buitengewoon rigide constructie om ongewenste kastresonanties te voorkomen.
De afwerking van de complete luidspreker is uiteraard op het legendarische kwaliteitsniveau wat je bij Steinway & Sons mag verwachten.

Lees welke 2 andere producten jouw muziekervaring nóg meer kunnen verbeteren!