Recensie in HVT van de Lyngdorf TDAI 2170

Lyngdorf Audio TDAI-2170

Meten met een Lyngdorf TDAI 2170 is weten

“Je beseft toch waaraan je begint?”, waarschuwt Willy Van de Velde (distributeur Hifi Corner Trading) met een brede smile, “het is niet gemakkelijk om de Lyngdorf TDAI 2170 uit je hoofd te zetten eens je er van geproefd hebt!” Meer moet een fijnproever niet hebben om volmondig toe te happen, ondanks het risico …

Auteur van de recensie: Eduard Hendrix is de uitdaging aangegaan!

RoomPerfect analyseert het karakter van de luidsprekers en de akoestiek van de luisterruimte en past vervolgens de weergavekarakteristiek van de Lyngdorf TDAI 2170 versterker aan. Dit is een van de unieke eigenschappen van de Lyngdorf TDAI 2170.

De bediening van de versterker met het standaard ingebouwde RoomPerfect is eenvoudig;

Je sluit de bijgeleverde meetmicrofoon met de kabel aan op de TDAI 2170 en met een paar drukken op de menuknop worden er tonen gegenereerd.
Deze handelingen herhaal je 5 a 6 keer waarbij je tussentijds de microfoon met de eveneens bijgeleverde microfoonstandaard op diverse plaatsen in de ruimte neerzet.
De versterker geeft aan dat hij voldoende parameters heeft verzameld waarmee hij filters kan instellen.

De Lyngdorf TDAI 2170 is niet alleen een technisch wonder maar heeft bovendien een stijlvolle vormgeving.

We zijn een andere techniek gewend en moeten onze analoge muzikale bagage als het ware opzij zetten en open staan voor een volledig andere manier van muziekweergave.

De nauwkeurige digitale correcties die RoomPerfect realiseert zijn analoog niet haalbaar.

Ondertussen is het duidelijk dat de toekomst digitaal is, daar kunnen we niet meer onderuit. Al moet en zal er natuurlijk ruimte blijven voor het analoge. Met de Lyngdorf TDAI 2170 zijn we echter vandaag al klaar voor de toekomst. Maar besef waar je aan begint…;)

Bronvermelding HVT nr 7 2015:
‘DEENSE WOLF IN SCHAAPSVACHT’

Lees de recensie van Eduard Hendrix in de PDF