North Star Design stelt USB DAC 32 voor

north-star-design-usb-dac-32

De USB dac32 is de eerste DAC die het beheer van de streaming-audio tot 192 kHz en 32-bits weet te combineren via USB high-speed signalen en een upsampling uitvoert naar 192 kHz-32bit voor de digitaal-naar-analoog conversie. Dit maakt het een ideaal apparaat voor het afspelen van hoge resolutie bestanden van uw computer en een perfecte metgezel voor de traditionele bronnen en het is heel gemakkelijk te gebruiken.

Het analyseren van de USB-dac32 in detail
Voor het gebruik met conventionele bronnen presenteert de USB dac32 een maximale flexibiliteit via vier digitale ingangen (coaxiaal, optisch, AES/EBU, I2S). Hij kan signalen verwerken tot 192 kHz/32bit. Het toestel is uitgerust met anti-jitter circuits en een upsampler die, ongeacht de frequentie en de resolutie van het ingangssignaal, wordt upgesampled tot 192 kHz/32bit. Het digitale gedeelte wordt afgesloten met een paar converters in gebalanceerde mono-configuratie die overweg kunnen met digitale streams tot 192 kHz/32bit. Het belangrijke digitale gedeelte wordt aangevuld met een verfijnd en stil analoog gedeelte, met gebalanceerde uitgang. De kwaliteit van de DAC wordt bevestigd door twee afzonderlijke voedingen; één gewijd aan het digitale gedeelte en één gewijd aan de analoge sectie. Wat maakt dat deze converter zo speciaal is en als geen andere de mogelijkheid biedt om audiobestanden met frequenties tot 192 kHz en een resolutie van maximaal 32 bits te reproduceren? Hij is uitgerust met een USB2.0 high-speed poort (480Mbit/sec), die de grens van 96kHz/24bit van andere converters weet te overwinnen. Door het aansluiten van een pc of een Mac met de USB 2.0 poort zal de DAC je in staat stellen om audiobestanden af te spelen in hoge resolutie, ongeacht de grenzen opgelegd door de vorige technologie op USB-poorten. Juiste drivers zijn ontwikkeld voor verschillende besturingssystemen, voor een exacte timing en een compromisloze reproductiekwaliteit. Maar dit alles zou niet volstaan voor een audiofiele reproductie. Een van de grote uitdagingen in de reproductie van streaming muziek is de (negatieve) invloed van de computer op de kwaliteit van de reproductie.

Veel audiofielen hebben de ervaring dat voor het afspelen van muziek vanaf een pc of Mac via speciale geluidskaarten, ook van hoge kwaliteit, je tegen de beperkingen aanloopt van noise creating PC voedingen en van luidruchtige ventilatoren die nodig zijn om de computer af te koelen. Vergeet dat allemaal. Vandaag kun je het beste uit deze bronnen halen door het ontwerp van de converter zo te maken, dat hij onafhankelijk van de computer wordt gebruikt voor het afspelen. Twee dingen zijn hierbij van uiterst groot belang: de resynchronisatie van de gegevens en de magnetische scheiding van de ground. Een on board oscillator helpt bij het reclocken van de datastroom. We kunnen zeggen dat, ongeacht de computer, de weergavekwaliteit altijd op het hoogste niveau zal zijn. Of het nu gaat om muziek van een pc, Mac of traditionele bron, zoals een cd-speler, DAT, satellietontvanger, de USB dac32 vormt het hart van uw systeem en is perfect geschikt voor een dialoog met elk type van bron voor muzikale communicatie op het hoogste niveau.

Eigenschappen van de USB dac32

High speed 32 bit / 196 kHz digitale input
Coax, toslink, AES/EBU, I2S en USB input
Low Jitter 24 bit / 196 kHz Cirrus CS8416 digitale receiver
Uiterst stabiele on board masterclock
Gescheiden ringkern voedingen voor het digitale en analoge gedeelte
High dynamic 192/32 Cirrus CS8421 digital upsampler
Very low distortion 192/32 Texas PCM1795 DAC
Volledig gebalanceerde analoge stage
Vergulde analoge XLR / RCA outputs
Dynamisch bereik: 124dB (24 bit feed)
S/N verhouding: 112 dB
Dubbel anti-jitter-systeem, de eerste op de USB-ingang en de andere op de upsampling sectie.
Magnetische koppeling aan de I2S output om eventuele inmenging van de PC voeding te vermijden.
Driver voor PC / MAC, voor elk besturingssysteem.
Geen klik of plop bij het starten van de reproductie of verandering van de sample rate.
Geen lawaai afkomstig van de computer naar de DAC uitgang.
Gewicht: 5 Kg
Afmetingen 43,3 x 17,0 x 6,0 cm