Hifi Corner plaatst Ohm in Carolus Boromeus kerk

caarolus-boromeus-ohm

Een kerk wordt meestal geassocieerd met een plaats om in alle rust en stilte te bezinnen. Mensen komen er om te bidden en misvieringen bij te wonen. Wie denkt dat het hier stopt, think again! Om die prachtige akoestiek ten volle te benutten en er ook concerten te laten doorgaan, werd Hifi Corner erbij gehaald om de Carolus Borremeuskerk in Antwerpen te voorzien van regelrechte hifi.

De Carolus Borromeus vormt als het ware kunsttempel het schoolvoorbeeld van kerkelijke barokbouwkunst. Het is dé Rubens kerk bij uitstek, met prachtige schilderingen en sculpturale decoraties van zijn hand. Het interieur doet dienst als barokke feestzaal onder de bijnaam de ‘marmeren’ tempel. Maar naast dat je je ogen de kost kan geven aan al die schoonheid, worden nu ook je oren in de watten gelegd. Hifi Corner beëindigde namelijk zopas de laatste fase van de nieuwe geluidsinstallatie in de kerk!

Met als visie ‘Muziekbeleving naar persoonlijke behoefte’, probeert Hifi Corner elke muziekliefhebber te verwennen met een hoge natuurgetrouwheid van de klankweergave. Dankzij hun expertise binnen het opnamegebeuren, besloot de kerk hen onder de arm te nemen en een heuse geluidsinstallatie in de Carolus Borromeus te plaatsen. In de kerk vinden er regelmatig concerten, trouwdiensten en uitvaarten plaats, die de nodige muzikale ondersteuning vragen. Daarnaast wordt de kerk overdag veel bezocht als museum door toeristen vanuit de hele wereld, waardoor de achtergrondmuziek het schitterende kader nog extra ondersteuning geeft.

In comes Hifi Corner met hun indrukwekkende audio systeem! In de eerste fase installeerden ze een compleet systeem van het merk Ohm, waarvan de basis bestaat uit: 2 Ohm BR8 luidsprekers, 12 Ohm KS1 luidsprekers, 1 Ohm CFU-A1 versterker en 4 Ohm CFU-A0 versterkers. De tweede fase werd zopas afgerond. Hiervoor werden 12 stuks Ohm KS1 gebruikt met 4 bijhorende Ohm CFU-A0 eindversterkers, die aangestuurd worden door een processor. In deze processor zijn diverse akoestische instellingen opgenomen waaronder de timedelay’s, maar ook de programmatie voor het gemakkelijk bedienen van het geheel. Waarom Ohm luidsprekers? Ze zijn praktisch, esthetisch en hebben een uitstekend en helder geluid dat de akoestiek van een kerk alle eer aandoet.

Audiolovers moeten zeker eens een bezoekje aan de Carolus Borromeus kerk brengen om deze perfecte match tussen kerkelijke akoestiek en de muzikale topkwaliteit van Hifi Corner met eigen oren te aanschouwen!