Cue-100 luidsprekers van Lyngdorf Audio

Cue-100 High-end design luidspreker van Lyngdorf Audio

Lyngdorf Audio ontwerpt en fabriceert niet alleen geavanceerde digitale versterkers maar ook luidsprekers, al sinds hun oprichting in 2005. Ook de eigenzinnige Cue-100 is zo’n nieuw hoogstandje in de imposante rij luidsprekers van Lyngdorf Audio. Deze hoogwaardige audioluidspreker combineert modern Deens design met de nieuwste en beste luidsprekertechnologie. Ontworpen en gemaakt door Lyngdorf Audio in Skive, Denemarken, is de Cue-100 de perfecte luidspreker voor zowel de veeleisende audiofiele liefhebbers als voor muziekliefhebbers die bewust kiezen voor design en integratie in hun interieur.

Baanbrekende technologie van PURIFI

Het Deense team van PURIFI heeft alle kennis in huis van elektromagnetica, mechanica, akoestiek tot geluidskwaliteit meetmethoden en fabriceert voor de Cue-100 onder andere de bass-midluidsprekers. Zij richten hun R&D inspanningen op luidsprekerdrivers omdat deze altijd de grootste kwaliteitsbeperkers, en daarom de zwakste schakel in de elektronicaketen blijken te zijn. PURIFI heeft de lat een stuk hoger gelegd in de luidsprekertechnologie door lineaire lange slag woofers met ultra lage vervorming te creëren. Zij bepalen met deze technologie de nieuwe maatstaf op de markt. PURIFI bewerkstelligt nu de laagste vervorming ooit, de hoogste geluidszuiverheid en over-all de best gemeten prestaties.

Neutral Surround Geometry

De meest opmerkelijke innovatieve technologie die PURIFI ontwikkelde heet Neutral Surround Geometry. Waarbij de surround van de driver bestaat uit afwisselende bergruggen; de rubberen rand waar de conus in beweegt. Deze ultra lage vervorming resulteert in uitstekende geluidszuiverheid en een nog nooit eerder gehoorde detaillering van het geluidsignaal. Lyngdorf’s eigen Air Motion Transformer breidt dit top niveau van geluidsprestaties uit naar de hoogste frequenties van het (muziek)signaal.

Geavanceerd akoestisch ontwerp en massief houten elementen

De bijzondere driehoekige vorm van de luidsprekerkast bestaat uit drie taps toelopende en licht afgeronde zijden. Deze zijn vervaardigd uit 35 mm dik CNC-gefreesd MDF. Technisch gezien vermindert dit ontwerp eventuele resonantie en interne staande golven.
En visueel, vanuit je luisterpositie krijgt de luidspreker een rank uiterlijk. Het onderstel is vervaardigd van massief eikenhout en MDF, dit verhoogt nog meer het strakke uiterlijk. Met de keuze uit vier verschillende combinaties voor de kast en het basiselement én daarbij vijf verschillende optionele stoffen hoezen gemaakt door het Deense bedrijf Gabriel, is de Cue-100 volledig op maat leverbaar in wel 24 verschillende kleurencombinaties. Let op; de levertijden verschillen afhankelijk van je keuze.

Zeer geschikt voor elke vorm en grootte van de luisterruimte

Zet je een set Cue-100 in, samen met een Lyngdorf TDAI-versterker of MP-multikanaalprocessor, dan past Lyngdorf’s eigen RoomPerfect™-technologie, de Cue-100 akoestisch helemaal aan jouw kamer aan. Hiermee bereik je altijd de best mogelijke geluidsprestaties in de betreffende luisterruimte. RoomPerfect™ biedt ook ongekend veel vrijheid bij het plaatsen van de luidsprekers in de kamer. Zo voldoet dit systeem aan de hoogste eisen op het gebied van interieurdesign en High-End audio.

Op de productpagina van Lyngdorf Audio vind je de technische specificaties en meer modellen luidsprekers.
Meer engelstalige informatie is te vinden op de website van Lyngdorf Audio