Blue Diamond CD-speler van North Star Design​

Blue Diamond CD-speler North Star Design​

Gebruikersgemak van de Blue Diamond CD-speler

Met de North Star Blue Diamond CD-speler beschik je over alle functionaliteiten van een CD-speler met het gemak van een stand-alone DAC.

De North Star Blue Diamond CD-speler komt tegemoet aan de behoefte om muziek te spelen vanaf zowel een klassieke CD schijf als nieuwe Hi-Res bestanden; deze CD-speler is uitgerust met een moderne USB aansluiting die het mogelijk maakt om muziek af te spelen vanaf een netwerkspeler of computer met een format tot 384kHz – 32 bits en DSD, DSDx2, DSDx4 (11, 2Mbit/s).

Een volledige setup-functie is beschikbaar om verschillende functies in te stellen zoals: DAC PLL bandbreedte, absolute phase, digitale filters voor PCM en DSD.
Dit apparaat is gemakkelijk te gebruiken; vanuit stand-by kun je meteen beginnen de muziek af te spelen als een CD-speler of als een DAC. De DAC-functie is beschikbaar via USB-, COAX en Toslink ingangen.

De North Star Blue Diamond CD-speler is ontworpen met een gescheiden voeding voor digitale en analoge secties. Elk onderdeel van het bord is zorgvuldig ontworpen om de signaal-ruis verhouding zo hoog mogelijk te maken. De USB-ingang is optisch gekoppeld aan het digitale gedeelte van de DAC om eventuele ongewenste ruis vanaf de computer te voorkomen; er is dus geen galvanische verbinding met de computer.
De analoge uitgang is beschikbaar op zowel de gebalanceerde en de ongebalanceerde connectoren en is uitgerust met een digitale uitgang op RCA-aansluiting enkel voor PCM-signalen.
Er is gebruikgemaakt van dezelfde Sabre ES9016 processor als in de North Star Impulso DAC. Deze zorgt voor een geweldig geluid en zeer hoge detaillering.
De Blue Diamond van de CD-speler is verkrijgbaar in een satijn zilver- of satijn zwart front en wordt geleverd met een uitgebreide afstandsbediening van aluminium.

Ingangen

  • USB
  • RCA SPDIF coaxial
  • TosLink SPDIF optical

Uitgangen

  • XLR Balanced
  • RCA Unbalanced
  • SPDIF coaxial