AudioVideo2day test Sugden Mystro set

sugden-mystro

AudioVideo2day luisterde naar een combinatie van versterker en cd-speler uit de Mystro series van Sugden. Of ze deze sympathieke combo leuk vonden om naar te luisteren?

De Sugden Mystro versterker herinnerde me aan de befaamde en nog zeldzaam tweedehands aangeboden NAD 3020 van weleer, maar dan in een krachtigere en iets snellere versie. Een goeie reden om de Mystro, louter uit nieuwsgierigheid, even aan te sluiten op de Quad ESL 988. Een stress test om de kracht uit te proberen. De Quad elektrostaten vragen stabiele stroom, veel stroom zelfs. 50 watt in A/B modus, geput uit transitoren, is een peulschil voor dit soort speakers. Stemmen klonken lichtelijk nasaal maar het gehele plaatje werd op normaal luisterniveau zonder meer netjes afgebeeld. Pas op een behoorlijk volume was enige ademnood hoorbaar. De stress test werd glansrijk doorstaan, ook al is dit soort versterker niet ontworpen voor dergelijke luidsprekers.
De Mystro cd-speler getuigt van de zelfde eenvoud, al weegt hij aanzienlijk minder dan de Mystro versterker. Aan de linkerkant van dit toestel vinden we een wat wankele cd-lade die zo snel open en dicht kletst dat het even schrikken is bij het eerste gebruik. De ordelijk geschikte bedieningstoetsen (play-next-stand by) zitten aan de rechterkant. In het midden huist een discreet rechthoekig blauw display dat zelfs op enige afstand behoorlijk leesbare blauwe cijfers en letters produceert. Alle andere functies kunnen met de kleine handige afstandsbediening geregeld worden. Achteraan zorgt één enkele coax-uitgang voor de verbinding met de versterker. Naast de stroomschakelaar en netsnoeraansluiting valt er verder niets te ontdekken, zelfs geen digitale uitgang. Verwachtte u nog meer?
Sugden slaagde erin om met zijn eerste A/B versterker een audiofiel en betaalbaar product aan te bieden met een MM phono ingang als toemaatje. De Mystro versterker gaf zijn geheimen prijs inzake kracht, snelheid en muzikaliteit. Hij kan veel moeilijk aan te sturen luidsprekers met swung aan en levert een breed, diep en transparant klankbeeld. De Mystro cd-speler, hoe minimalistisch ook uitgevoerd, harmonieert uitstekend met de Mystro versterker en vormt zo een aan te bevelen duo met een uiterst competitief prijskaartje.

Lees de volledige review