AudioVideo2day test PurePower 2000i stroomregenerator

Sorry, comments are closed for this post.

purepower-2000i

AudioVideo2day kreeg van Hifi Corner Trading ondermeer een PurePower 2000i ter beschikking. Benieuwd naar hun bevindingen?

Als eerste werden de voorversterker en de cd-speler aan de Pure Power gehangen. Dit gaf meteen een duidelijk hoorbaar resultaat op. Een aantal verbeteringen boden zich aan. Het algemene klankbeeld werd een pak rustiger, meer relaxed. Alles kwam met meer vanzelfsprekendheid uit de luidsprekers. De muziek werd aangenamer om naar te luisteren. Ook de timbres van instrumenten en stemmen werden met meer precisie neergezet: zachter, meer vloeibaar en tastbaarder. Een sterk pluspunt vond ik de toegenomen openheid van het geluidsbeeld. Je kon plots meer door alles heen luisteren / kijken. Er ontstond meer lucht in de weergave. In een volgende testfase gingen de eindversterkers aan de Pure Power 2000i. Dit bleek niet zo’n goed idee te zijn. Het geluidsbeeld ging een beetje liggen, werd kleiner (implosie), de muziek ging plots veel makker communiceren. Duidelijk een no no. Als laatste was de Telenet digicorder aan de beurt. Wat een treat! Mijn pas gecalibreerde Marant VP-15S1 speelde plots 2 niveaus hoger. Omdat dat Telenet doosje (schakelende voeding) nu plots van propere stroom werd voorzien spatten de beelden werkelijk van het scherm. Ik roep even: toegenomen detail, meer diepte, diepere kleuren, meer rust in het beeld, beter contrast. Beeldgewijs waren de verbeteringen nog doortastender, maar dat heeft waarschijnlijk meer te maken met de kwaliteit van de Telenet digicorder, dan met die van de Pure Power 2000i (if you catch my drift). En trek die hoofdvoeding maar lekker uit, alles blijft gewoon doorspelen! Onweer is vanaf nu geen pretbederver meer.
Op de eindmeet kunnen de toestellen van Pure Power een prima rapport voorleggen. Iedere liefhebber is minimum gebaat met een Pure Power 700i. Hierop kan je probleemloos je bronmateriaal aansluiten, zoals voortrap, audio-speler, video-speler, projector, kabeldecoder, … Persoonlijk zou ik even experimenteren of het wat oplevert om je eindversterker er ook op aan te sluiten. Bij mijn traditionele monoblokken was dat duidelijk niet het geval. Wellicht geven digitale versterkers andere resultaten? Wie de verschillen bij gebruik van een Pure Power AC regenerator niet kan horen of zien, die moet een andere hobby zoeken. Een regelrechts kooptip dus!

Lees de volledige review

Sorry, comments are closed for this post.

Hifi Corner Trading contactgegevens

Neem gerust contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.