AudioVideo2day test Lyngdorf RP-1

lyngdorf-rp-1

AudioVideo2day heeft de Lyngdorf RP-1 aan de tand gevoeld. Het verschil tussen met en zonder roomcorrectie was volgens hen opmerkelijk.

De verschillen met en zonder de Lyngdorf gaan van subtiel tot enorm en altijd in de positieve zin. Bij alle luidsprekers was er een aanzienlijke verbetering in de positionering van instrumenten en stemmen. Personen kregen een gedefinieerde bron. Door de mogelijkheid om onmiddellijk te wisselen tussen bypass en correctie wordt het overduidelijk dat een onsymmetrische plaatsing van de speakers of het onsymmetrisch aankleden van een luisterkamer, hoorbare afwijkingen veroorzaakt in de reproductie. Deze worden minstens gedeeltelijk tenietgedaan door de RP. Deze plaatsingseffecten zijn voornamelijk te wijten aan de correctie van midden- en hoge tonen. Ook in het laag doet de Lyngdorf wonderen. Mijn hoornluidsprekers, uitstekend in het hoog en midden, maar nogal baszwak, werden nu plots fantastisch in alle behalve de allerlaagste frequenties. Bij mijn grote vloerstaanders werd het laag zo gecorrigeerd dat er absoluut geen sprake meer was van “boom” bij 40 en 80 Hz, frequenties die altijd problemen gaven gezien de vorm van mijn woonkamer.
De Lyngdorf RoomPerfect is een absolute aanrader. Hij opent niet alleen je ogen over de gebreken van je luisteromgeving, maar doet er ook iets aan. Velen zullen het ongetwijfeld niet met me eens zijn, maar verkoop die dure kabels en schaf je een Lyngdorf aan, je zal niet weten wat je gemist hebt al die tijd. Kamercorrectie is dé techniek van de toekomst en dankzij Lyngdorf ook al van het heden.

Lees de volledige review