AudioVideo2day test Acoustic Preference Gracioso 2.0

acoustic-preference-gracioso

AudioVideo2day luisterde met veel genoegen naar de Acoustic Preference Gracioso 2.0. Het magazine besluit dat het om een weergever gaat met klasse.

Welke muziek lust de Gracioso 2.0? Welk type versterker past het best bij de Gracioso 2.0? Hoe gaat de Gracioso 2.0 om met verschillende kabels? Tijd om de middelste Acoustic Preference een portie muzieknoten te voeren. De Gracioso 2.0 musiceert zoals hij eruit ziet: verfijnd. Hij vormt de ideale partner voor klassiek, jazz en easy pop. Het geluidsbeeld komt lekker los van de speakers. Er wordt een mooi podium opgebouwd in de diepte, achter de klankkasten. In de hoogte klimmen met stemmen en instrumenten lukt aardig, tot zo’n 30 à 40 cm boven de speakers. Onze Sloveen is wel bijzonder kieskeurig op gebied van bekabeling. Tip: altijd bi-wiren! Pas wanneer je dubbele bekabeling gebruikt bloeit hij letterlijk en figuurlijk helmaal open. Stemmen en instrumenten worden heel precies en verfijnd weergegeven. Het laag gaat voor de geboden kastinhoud knap diep en is bijzonder goed gecontroleerd. Qua dosering zit het er recht op. Instrumenten en klanken die doorlopen tot in de hogere frequenties worden aangenaam neergezet. De softdome tweeter is daarentegen zacht en soepel en sluit naadloos aan bij de midbas units. Een tweeweg systeem beschikt precies altijd over een bovengemiddelde coherentie. De muziek vormt één geheel en wordt zo ook gecommuniceerd. Tot slot heeft de Gracioso 2.0 niet zo’n grote vermogenshonger, hij kan met heel wat versterkers een interessant partnership aangaan.
Wie op zoek is naar een luidspreker die naast het musiceren ook een deel van het interieur mag uitmaken, moet de Gracioso 2.0 zeker eens aan de tand voelen. Gezien de typische vormgeving en afwerking richt de fabrikant zich op een zeer specifiek doelpubliek. Dat er liefhebbers zijn voor dit type luidsprekers staat buiten kijf. Niet iedereen is verliefd op B&W, Kef, Focal, Dali, Wilson, … Acoustic Preference biedt op elk vlak een duidelijk alternatief aan de meer commerciële modellen die onze wereld rijk is. Aan jou om het te ontdekken…

Lees de volledige review